Vad är Live Green?

Live Green är en musikfestival, såväl som ett produktionsbolag och ett nätverk av unga eldsjälar, arrangörer och changemakers som jobbar för en grönare framtid – med musik, konst, modeshower och upplevelser som redskap.

Vår gröna musikfestival Live Green Festival äger rum i Hoglands Park i Karlskrona, den första helgen i augusti, i samband med Skärgårdsfesten. Festivalen startade 2011 för att lyfta miljötänk och social hållbarhet, skapa impact i samhället och bli en förebild till festival- och upplevelseindustrin, som ofta är förknippad med nedskräpning och konsumtionshets. 

Live Green Festival är en nästintill 100% ungdomsdriven musikfestival som varje år engagerar, lyfter upp och sysselsätter ett hundratal unga entreprenörer, artister, changemakers, producenter och arrangörer.

Utöver festivalen arbetar Live Green året runt med att skapa och driva projekt som förbättrar för miljön, samhället och unga (såsom Recycling Fashion Show och Kreativa Kuben), konsultera och utbilda musik- och festivalbranschen i ekologisk och social hållbarhet samt med att föreläsa för såväl gymnasiestudenter som makthavare och företagsledare.

Hållbarhet och trygghet på Live Green

Att producera en musikfestival är som att bygga upp en liten stad under ett par dagar, och allt det där vi förknippar med miljöförstöring står i fokus:

saker och människor transporteras fram och tillbaka, stora scener byggs upp som drar mycket ström, publik vill konsumera mat, öl och vin, engångsartiklar och annat skräp hamnar i naturen eller osorterat i tunnor, affischer och programblad trycks upp i massor – och mer därtill.

Men precis som alla andra branscher måste även vi ta ansvar för jämställdhet, miljö, mångfald, vilka attityder vi är med och skapar, vilka budskap vi sänder ut och vilken typ av förebilder vi lyfter fram i vårt arbete.

Som namnet kanske avslöjar så bygger Live Green på att motbevisa och utmana föreställningen om att musikfestivaler har en negativ miljöpåverkan. I sex års tid har vi utvecklat metoder inom ekologisk och social hållbarhet som gör oss unika i Sverige.

Vi hoppas inte vara så unika allt för länge, men vi kommer alltid göra det vi har gjort bäst: Skapa en mötesplats för en hoppfull och hållbar framtid.

Live Green i siffror

%

En närodlad festival - Lokala aktörer 2016

Något för alla - Genrer av musik på festivalen 2016

%

En jämställd festival - Könsfördelning på liveakter 2016

En folkfest - Antal besökare per dag 2016

Recycling Fashion Show

– Live Greens banbrytande modeshow vänder upp och ner på modeindustrin!

Vi utbildar grymma modeller i alla storlekar, stilar och former som under två dagar visar upp plagg där unga designers tagit vara på gamla, förbrukade material såsom tidningspapper, sopsäckar, mjölkpaket och ölburkar – Det som de flesta av oss kallar skräp – och skapat nya fantastiska kreationer.

Recycling Fashion Show är ett av Live Greens verktyg för att väcka tanken hos folk, att det är dags att sluta överkonsumera och överbelasta jorden, och istället ta vara på och skapa nytt av det vi redan har.

Showen har sin årliga premiär på Live Green Festival, och du kan läsa mer om showen här.

FAQ

Om festivalen

Har festivalen åldersgräns?
Nej, festivalen är öppen för alla åldrar.

Vad innebär frivillig entré?
Frivillig entré innebär att du själv får bestämma om och hur mycket entré du vill lägga på festivalen. Anledningen till att entrén är frivillig är för att vi inte vill exkludera någon från festivalen – och du betalar det du kan och det du tycker att evenemanget är värt för dig.

Hur hittar jag till festivalen?
Festivalen ligger i Karlskona, på Trössö, i Hoglands Park – den stora gröna parken mitt i centrum mellan Kronanhuset och Kungsplan. 

Musik och underhållning

Vart hittar jag spelschemat för festivalen?
Spelschemat uppdateras från april och framåt, och alla färdiga akter och programpunkter läggs in under fliken ”Program”.

Vad är Recycling Fashion Show?
Recycling Fashion Show är ett av Live Greens större och längre projekt där vi lyfter innovativt återbruk genom en modeshow där olika designers tillverkat kläder av skräp. Följ Recycling Fashion Show på Facebooksidan eller kontakta sandra@livegreen.se om du vill vara med som modell, designer, partner eller har andra frågor om showen.

Kan jag/mitt band spela på Live Green?
Live Green vill lyfta nya musikaliska – och inte minst unga – talanger och därför upplåter vi större delen av vårt scenprogram åt artister och band som vi ser potential i. Festivalen får många förfrågningar från hela landet och världen, där vi väljer banden löpande under året baserat på mängden förfrågningar, och du som vill spela kan gå till fliken Önska artist och berätta mer om dig/er.

Jag har ett förslag på artist/akt, vart vänder jag mig?
Gå till fliken Önska artist och berätta för oss vem/vilka du vill se på scen.

Jobba på Live Green

Kan jag söka som volontär till Live Green?
Ja! Live Green tar varje år in 20-30 volontärer som bär upp festivalen tillsammans med oss. Skicka förfrågan till louise@livegreen.se

Vad får jag som är volontär på festivalen?
Du får mat och dryck, entrépass till samtliga betalkonserter på Stortorget (där flera rikskända akter spelar mellan akterna på Live Green), en snabbutbildning i hållbar festivalproduktion, värdskap och event management samt ett diplom/intyg. Utöver detta blir du en del av Live Greens nätverk, du få delta i våra olika interna evenemang och sist men inte minst – du får en fantastisk upplevelse och troligtvis även vänner för livet!

Vilka arbetsuppgifter kan jag söka?
Som volontär kan du arbeta med att pynta artistloger och backstageområde, vakta och vara behjälplig runt scenen, jobba i information- och klädbytartältet, göra reklam för festivalen på stan, vara med och bygga upp och pimpa festivalarenan m.m.

Mat och dryck

Kommer jag kunna köpa mat på festivalen?
Mer info om Live Greens egna klimatsmarta servering kommer snart. Tack för ditt tålamod!

Vad finns det för mig som allergiker?
Information om allergivänlig mat på Live Greens kommer löpande, och vi går ut med en guide för allergiker inför festivalen.

Finns alkoholservering på området?
Mer information om mat och dryck på Live Green kommer under året.

Får jag ta med mig medhavd mat/dryck på området?
Du får ta med dig mat och alkoholfri dryck till Hoglands Park under Live Green. Vi rekomenderar även picknickfilt under dagtid när solen skiner!

Resa och logi

Vart kan jag bo under Live Green?
Festivalen har ingen egen camping, men det finns gott om både hotell, vandrarhem, stugbyar och campingområden i Karlskrona. Läs mer på Visit Karlskronas hemsida.

Finns det parkering i närheten av området?
Vi rekommenderar besökare att åka kollektivt till Karlskronas centrum under festivalen, båda av hänsyn till vår miljöprofil samt på grund av avspärrningar och överbelastning på befintliga parkeringsplatser.

Hur tar jag mig till Live Green med kollektivtrafik?
Blekingetrafiken sätter in extraturer till och från Karlskrona under festivaldagarna. Hoglands Park ligger precis intill två busshållplatser och promenadavstånd från tågstationen (Karlskrona C). Närmaste stationer för bussar är Karlskrona Centrum och Hoglands Park.

Har du någon annan fråga?

Det är lätt att glömma saker, och om vi har glömt att svara på just din fråga är du så välkommen att höra av dig!

6 + 11 =